Jarní jogurtové dipy

S jarem a oteplením přichází i oblíbené období grilování. Jihočeské jogurty ve skle tak můžete využít i jako skvělou a osvěžující ingredienci do řady dipů, omáček nebo zálivek. Nechte se inspirovat našimi prvními třemi recepty na jarní dip ke grilovanému masu, zelenině nebo do salátu. Díky kvalitnímu obsahu jogurtů ve skle a jejich hustotě není třeba používat majonézu a vychutnáte si tak zdravou osvěžující chuť.

Jarní dip s bylinkami

1.png

Potřebujeme:

Bylinky si nasekáme nadrobno, smícháme s citronovou šťávou, jogurtem. Ochutíme cukrem a solí podle chuti. Dip je rychle hotový a hodí se jak k masu, tak ke grilovanému lilku, cuketě nebo paprice. Skvěle chutná i s bramborami pečenými v alobalu.

 

Dip z jogurtu a modrého sýru

3.png

Potřebujeme:

Sýr nakrájíme nebo postrouháme najemno a rozetřeme s jogurtem do hladka. Zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Modrý sýr je chuťově výrazný, proto buďte opatrní se solí a pepřem.

Jogurtovo - česnekový dip se zeleninou

2.png

Potřebujeme:

Najemno nasekáme pažitku nebo jarní cibulku, smícháme s čerstvě prolisovaným stroužkem česneku, balsamicem, olivovým olejem. Vše vmícháme do bílého jogurtu a dochutíme solí a pepřem. Zeleninu pokrájíme na tenké hranoly a namáčíme v dipu.




PRODUKTY

Jogurty
Zákysy