Jednoduchá koprovka

Opravdu velice snadný recept na koprovku Vás jistě mile překvapí. Přesně tak, jako překvapil nás. Stačí k tomu pár jednoduchých surovin, včetně našeho zákysu ve skle a kouzlo je na světě.

Doba přípravy 20 minut

koprovka-clanek.jpg

Na 4 porce budeme potřebovat: 

Postup: 

Omytý a najemno nasekaný kopr vložíme do kastrolu s horkou vodou a necháme cca 2 minuty povařit. Smícháme zákys ve skle, zakysanou smetanu a hladkou mouku. Tuto směs vlijeme k vroucímu kopru, pomícháme a vaříme cca 12 minut. Po uplynutí této doby přidáme smetanu ke šlehání a dle chuti už pouze osladíme, osolíme a přidáme převařený ocet na dokyselení. Podáváme s bramborem a případně i vajíčkem přesně tak, jak jste zvyklí. 

Malý typ na závěr. Pokud máte rádi výraznější chuť a aroma kopru, přidejte ho až úplně na poslední chvíli, aby neměl příležitost projít přílišným varem.




PRODUKTY

Jogurty
Zákysy