Jak by měl vypadat pravý jogurt?

Jogurty by ze své podstaty měly být bezlepkové, zejména ty bílé. Valná většina jogurtů je ale zahušťována kukuřičným škrobem, který nezřídka obsahuje stopy lepku a navíc není ani zdaleka tak zdraví prospěšný jako jogurty zahuštěné odstředěným mlékem. Víte, co jíte a za co utrácíte?

Jak by měl vypadat pravý jogurt?

Jogurty by ze své podstaty měly být bezlepkové, zejména ty bílé. Valná většina výrobců jogurtů používá k zahušťování kukuřičný škrob, který je levný a může obsahovat stopy lepku. Takovéto jogurty nejsou ani zdaleka tak zdraví prospěšné jako jogurty zahuštěné sušeným odstředěným mlékem. Víte, co jíte a za co utrácíte?

Jihočeské jogurty Agro-la se vyrábějí tradičním postupem, zráním přímo v obale a to z nehomogenizovaného plnotučného kravského mléka, dále jsou zahušťovány právě sušeným odstředěným mlékem a očkovány opravdovou jogurtovou kulturou, která dává jogurtu jeho přední vlastnosti - kyselost, jemnost, krémovitou a lesklou strukturu, snížení obsahu laktózy.



Co je to opravdová jogurtová kultura? Jsou to pečlivě vybrané směsi bakterií pro mléčné kvašení, které jsou základem kvalitního jogurtu. Hustotu a konzistenci zajišťuje sušené odstředěné mléko, díky němuž jogurt obsahuje vysoký podíl bílkovin a vápníku. Tím, že mléko není homogenizováno, se mléčný tuk usadí ve vrchní vrstvě jogurtu, což přináší konzumentům přidanou hodnotu v možnosti odstranění tukové vrstvy a získání jogurtu nízkotučného s obsahem tuku do 0,5%. Pokud tukovou vrstvu v jogurtu rozmícháme, obsah tuku je (3 g na 100 g výrobku u bílého jogurtu a 2,8 g na 100 g u ovocného jogurtu) poměrně nízký ve srovnání s například tzv. smetanovým jogurtem (jehož obsah tuku je přibližně 10 g na 100 g výrobku).

V jogurtech Agro-la nenajdete ani žádné umělé stabilizátory jako škroby nebo želatiny. Jsou absolutně přírodní, bez lepku a konzervantů. Oproti běžným jogurtům zrají přímo ve skleněném obale. Sklo je z pohledu zákazníka ideální obal, neboť je zcela inertní vůči pachům a nepropouští ani neuvolňuje nežádoucí látky a bakterie. Další důležitou vlastností skla je jeho stoprocentní recyklovatelnost, a proto se jedná o vhodný ekologický materiál.







PRODUKTY

Jogurty
Zákysy