Křehké kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Snad do každého repertoáru české domácnosti patří neodmyslitelně řízek. Někdo rád kuřecí, jiný zase ten vepřový. Určitě každý z nás jednou zažil svačinu na cesty v podobě řízku mezi chleby. Obzvlášť na školních výletech. Kdo vytáhl z batohu řízek, patřil okamžitě mezi partu těch správných výletníků. My se zaměříme na trochu netradiční pojetí této české klasiky. Dnes totiž řízek budeme ještě před přípravou marinovat v jogurtu.

Na 6 porcí budeme potřebovat:

 

1773835-img-rizek-v5.jpg

 

Postup:

Rozšleháme si vejce a přimícháme k nim jogurt. Do této směsi prolisujeme česnek a vše promícháme. Kuřecí řízky klasicky naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do připravené marinády z jogurtu, vajec a česneku. Necháme přes noc odpočívat v lednici. Těsně před přípravou jídla si řízky obalíme ve strouhance a poté smažíme tradičně dozlatova. Díky jogurtu budou křehoučké a šťavnaté. Jako přílohu si můžete zvolit to, na co je vaše rodina zvyklá.

Takto připravené řízky lze udělat i v bezlepkové variantě. Stačí pouze zvolit bezlepkovou strouhanku a jako přílohu připravit třeba náš odlehčený salát coleslaw.




PRODUKTY

Jogurty
Zákysy