Kuře Tandoori

Že znáte jen recepty s jogurtem na sladko? Chyba! Existuje celá řada receptů, převážně z mimoevropských kuchyní, ve kterých najdete bílý jogurt jako základ chutné receptury.

Jedním takovým receptem je kuře tandoori. Pochází z indické kuchyně a je velice jednoduchý, takže ho zvládne i úplný začátečník. Kvalitní hustý bílý jogurt ve skle zajistí, že kuře bude mít ten správný šmak. Použít můžeme jak kuřecí palička, tak prsa nebo dokonce celé kuře.


Potřebujete:                                                                                                        

• 500g kuřecích stehen, prsou nebo paličekchicken.jpg
• Šťáva ze dvou citrónů
• 2 lžíce koření garam masala
• Sůl
• 2-3 bílé jogurty ve skle
• Pepř
• Sůl
• Citronová tráva (nemusí být)
• Koriandr
• Špetka chilli

Postup je velice jednoduchý. Veškeré koření vmísíme do jogurtu a necháme chvíli odstát. Kuřecí maso nařízneme a vetřeme do něj citronovou šťávu. Poté kuře obalíme v jogurtové směsi, pečlivě zabalíme do alobalu a necháme dvě hodiny marinovat. Pečeme nebo grilujeme v alobalu, nejprve na 160 stupňů. Poté teplotu přidáme na 220 stupňů. Na závěr přidáme gril, aby bylo maso na povrchu křupavé.
Kuře tandoori podáváme se zeleninovým salátem, indickými plackami nebo rýží.

07efcc48196e165e483be9baab048196.jpg




PRODUKTY

Jogurty
Zákysy