Odlehčený letní salát coleslaw s jogurtem

V létě nemáme chuť na dlouhé vystávání u plotny ani na těžká jídla. Čím jednodušší a lehčí jídlo je, tím lépe pro nás a pro naše žaludky. Salát coleslaw se proslavil zejména na Britských ostrovech, kde ho místní jedí k burgrům, hranolkům nebo grilovanému masu.

Poslouží ale i jako lehký oběd nebo večeře s celozrnným pečivem jen tak sám o sobě. Původní receptura obsahuje majonézu, naší letní verzi ale vykouzlí jihočeský bílý jogurt ve skle. S řadou bílkovin, hustou strukturou a výraznou chutí bude vašim chuťovým pohárkům lahodit.

 

ie0102-coleslaw.jpg

Potřebujeme: 

 

Postup:

Zelí si nakrouháme na drobné proužky podle svých preferencí. Stejně tak učiníme s mrkví a i cibuli nakrájíme na drobnější proužky. Vše přendáme do hlubší misky, promícháme a trochu promáčkneme, tak aby se uvolnila šťáva a chutě se promísily. Do zeleninové směsi přidáme bílé jogurty. Dochutíme hořčicí, solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme s rozpečenou bagetkou. Skvěle se hodí ke grilovanému masu. Lepší chutě docílíme, necháme-li ho vychladit.

 

 




PRODUKTY

Jogurty
Zákysy