Rychlý koláč se zákysem a letním ovocem

Abychom nezapomínali ani na naše výtečné kefíry, následující recept je právě z bílého kefíru ve skle. Léto je obdobím čerstvého ovoce, třešní, meruněk, švestek nebo borůvek. Není větší škoda, než když nevíte, jak ovoce zužitkovat. Tento týden pro vás máme super rychlý recept na super dobrý koláč se zákysem ve skle, díky němuž bude moučník skvěle nadýchaný a vláčný.

Potřebujeme:

cf472-imgp8727.jpg

  • 1 a půl lahve zákysu ve skle
  • 2 vejce
  • 8 lžic oleje
  • 200 gramů cukru krupice
  • 350 g polohrubé mouky
  • Půl lžičky citrónové kůry
  • 1 prášek do pečiva
  • Čerstvé ovoce - meruňky, třešně nebo jiné ovoce dle libosti
  • Skořicový nebo vanilkový cukr
  • Rozinky
  • Ořechy - lískové nebo vlašské

Postup:

Cukr s vejci promícháme a vyšleháme do pěny. Přidáme olej, zákys a smícháme všechny mokré ingredience dohromady. Poté smísíme s moukou a ostatními ingrediencemi. Smíchané těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe ovocem, posypeme nasekanými oříšky, rozinkami a dochutíme cukrem se skořicí nebo vanilkovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme dozlatova zhruba 30 minut. Dle chuti můžeme vychladnutý koláč pocukrovat.




PRODUKTY

Jogurty
Zákysy