Vláčná jogurtová bábovka

Na náš nový blog přinášíme první sladký recept s využitím báječných jihočeských jogurtů ve skle. Bábovka je zdánlivě jednoduchý recept, vykouzlit ji ale tak, aby nebyla suchá, je trochu umění. Nechte se inspirovat naším jednoduchým hrnkovým receptem na výtečně vláčnou jogurtovou bábovku. S požitím kvalitních jogurtů ve skle docílíte skvělého výsledku.

lemon-yogurt-pound-cake.jpg

Potřebujete:

Na polevu:

Nejprve si připravíme si formu na pečení – vytřeme ji rozpuštěným tukem a lehce vysypeme hrubou moukou.


Poté se dáme do míchání těsta. Nejprve vyšleháme celá vejce s cukrem tak, aby vznikla pěna. Do pěny pomalu vmícháváme změklý tuk a poté vmísíme jogurty. Do polotekuté směsi pomalu vmícháme mouku, hladkou i polohrubou, vanilkový cukr a nakonec kypřicí prášek. Na jemném struhadle najemno nastrouháme citronovou kůru a přidáme do těsta. Hotové těsto vlijeme do připravené formy a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 45 minut. Po vyjmutí bábovku necháme zchladnout.
Na polevu vyšleháme bílek s jogurtem, cukrem a citronovou šťávou tak, aby byla poleva co nejtužší. Bábovku polijeme a můžeme posypat nasekanými pistáciovými ořechy nebo jinými oříšky, které máte rádi.

 

1.jpg




PRODUKTY

Jogurty
Zákysy