Výrobní technologie našich produktů


stroj.jpg 

Výroba jogurtů AGRO-LA

Jihočeské jogurty ve skle se vyrábí tradiční výrobní technologií. Pro výrobu jogurtů používáme kvalitní

nehomogenizované plnotučné mléko, k zahuštění pak sušené odstředěné mléko, dále pak vlastní jogurtovou kulturu, což je pečlivě vybraná směs bakterií mléčného kvašení. Výběr této kultury má rozhodující vliv na chuť a konzistenci jogurtu. Díky po

užití sušeného odstředěného mléka má výsledný jogurt vysoký obsah bílkovin a vápníku, tedy těch složek, 
které jsou na mléčných výrobcích nejvíce ceněny. Vzhledem k tomu, že vlastní jogurt uzrává přímo ve sklenici, je prakticky veškerý mléčný tuk usazen ve vrchní, cca 5 mm silné vrstvě jogurtu, což může vyvolávat dojem, že se jedná o jogurt s vysokým obsahem tuku. Ve skutečnosti je obsah tuku u bílého jogurtu 3 g ve 100 g výrobku, u ovocného jogurtu je tento obsah 2,8 g ve 100 g výrobku. Po odstranění této tukové vrstvy získáte jogurt s nižším obsahem tuku, cca 0.5%. Moderní skleněný obal je recyklovatelný, dotváří celkovou harmonii chuti, neboť nepobírá cizí příchutě a pachy.

 

Výroba zákysů AGRO-LA

Při výrobě zákysů se držíme taktéž našeho tradičního výrobního postupu. To znamená, že i tyto výrobky

 jsou plněny do skleněných lahví, kde probíhá jejich zrání. Jako suroviny jsou použity kvalitní plnotučné pasterované mléko, mléčná kultura a ovocné složky od prověřených dodavatelů. Na rozdíl od jogurtů je mléko homogenizované, tzn. že tuk je rovnoměrně rozptýlen v celém obsahu a neusazuje se ve vrchní vrstvě výrobku. Zákys je zdrojem plnohodnotných bílkovin, je poctivý, hustý, svěží a velmi

 lahodný nápoj. Moderní skleněný obal je recyklovatelný, dotváří celkovou harmonii chuti, neboť nepobírá cizí příchutě a pachy.

 

Původ mléka

K výrobě našich mléčných produktů používáme výhradně mléko z farem Jindřichohradeckého regionu.




PRODUKTY

Jogurty
Zákysy