JOGURTY 

 

Náš lahodný jogurt z neodstředěného nehomogenizovaného plnotučného mléka je vyráběn za pomoci pečlivě vybrané směsi bakterií mléčného kvašení a je zahuštěn pouze sušeným odstředěným mlékem. Všechny suroviny jsou vybírány tak, aby byla stoprocentně zaručena jeho lahodná chuť a tuhá konzistence. Navíc tak výsledný jogurt dosahuje vysokého obsahu bílkovin a vápníku. Právě pro tyto složky jsou mléčné výrobky tolik ceněny.

Vlastní jogurt uzrává přímo ve sklenici, proto je téměř veškerý mléčný tuk usazen ve vrchní, cca 5 mm silné, vrstvě jogurtu. Může tak vyvolávat dojem příliš tučného jogurtu. Ve skutečnosti je obsah tuku (3 g na 100 g výrobku u bílého jogurtu a 2,8 g na 100 g u ovocného jogurtu) poměrně nízký ve srovnání s například tzv. smetanovým jogurtem (jehož obsah tuku je přibližně 10 g na 100 g výrobku). Odstraněním tukové vrstvy dokonce získáte nízkotučný jogurt s obsahem cca 0,5 % tuku.

 

 

Naše jihočeské jogurty

 

bily.jpg

Jogurt bílý

 boruvka.jpg

Jogurt borůvka

coko-orisek.jpg 

Jogurt čoko-oříšek

jahoda.jpg 

Jogurt jahoda

malina-ostruzina.jpg

Jogurt malina-ostružina

malina.jpg

Jogurt malina

merunka.jpg

Jogurt meruňka

visen.jpg

Jogurt višeň




PRODUKTY

Jogurty
Zákysy